Vitensenteret Arendal

Vitensenteret i Arendal har fått navn Vitensenteret Sørlandet og har adresse Kystveien 2, Arendal. Det fantastiske senteret ligger flott til ved bryggekanten i Arendal. Senteret kan lett besøkes, det ligger nemlig innen gangavstand fra sentrum, Arendal togstasjon og busstasjon. Senteret er åpent til ulike åpningstider gjennom hele året, mens det på sommerstid er sommeråpent hele sommeren fra 24. august til 13. august fra kl. 11:00 til 17:00.

Hva kan man se og oppleve?

I utgangspunktet er Vitensenteret Sørlandet et senter for barn og unge, men også voksne vil kose seg her når de besøker senteret sammen med familien. Fokus er på opplevelser og læring for barn og yngre ungdommer.

Senteret kan skilte med en rekke interaktive installasjoner og morsomme eksperimentstasjoner i stedets utstillingslokale, og både i helgene og skoleferiene kan barna bli med på lærerike aktiviteter.

Her bys det på moro og lærdom for hele familien, ja, kanskje du som voksen også kan lære et par ting som du ikke visste fra før?

Barna vil elske det!

Vitensenteret Sørlandet vil garantert bli en morsom dag for barna. Her tilbys det massevis av artige og virkelig lærerike aktiviteter. Så pass på å sette av nok tid, i alle fall et par timer bør man ha.

Bli med ut i universet

Med stedets 3D-Astro kan man på lørdager og søndager, samt i skoleferiene, få bli med ut i universet. 3D-Astro rommer omtrent 60 personer, så det kan lønne seg å sikre seg plass tidlig.

VitenKlubben

Vitensenteret Sørlandet arrangerer også VitenKlubben som er en klubb for barn på mellomtrinnet. Her tilbys det ypperlige muligheter for barn i denne aldersgruppen å lære mer om kjemi, matematikk, biologi og teknologi. Så hvis du har et barn som er interessert i vitenskap, er det bare å benytte anledningen og melde dem inn i VitenKlubben som arrangeres både som ferieklubb og på enkelte av områdets skoler som ettermiddagsklubb. For å være med i klubben, må man bestille på forhånd ved å kontakte senteret.

Artig sommerprogram

Gjennom sommersesongen tilbys flere flotte aktiviteter med stedets sommerprogram som kan oppleves hver dag mellom 11.00 og 17.00. Ved å bli med i sommerprogrammet, kan barna få bli med på følgende aktiviteter:

  • Lage egen film med Green Screen
  • Utforske den interaktive utstillingen som inkluderer en rekke spennende installasjoner og lærerike aktiviteter
  • Bli med på VitenShow hvor det garanteres full spenning
  • Bli med på en fantastisk 3D-reise ut i verdensrommet
  • Lage eget, spennende slim.

Alt dette til den nette sum av 25 kroner per person. Påmelding gjøres når dere ankommer senteret.

Bursdagsfeiring

Synes du at det er blitt vanskeligere og vanskeligere å finne på noe til barnas bursdagsfeiring? Du trenger ikke å bekymre deg. La neste bursdagsfeiring foregå på Vitensenteret Sørlandet.

Feiring kalles VitenBursdag og det er så absolutt et treffende navn. Bursdagsfeiringer på Vitensenteret Sørlandet arrangeres hver lørdag fra kl. 11.00 til 13.00 og hver søndag fra kl. 14.00 til 16.00.

Bursdagsmenyen består av pølse m/ brød og brus, hamburger med brus, eller pizza med brus, mens kake og godteri kan tas med hvis det er ønskelig.

Aktiviteter er det heller ikke mangel på. Bursdagsaktiviteter kan bestå av blant annet følgende:

  • Slim-lab og besøk på stedets utstilling
  • 3D-reise ut i verdensrommet og besøk på stedets utstilling
  • Lego-verksted
  • Produksjon av egen hudkrem
  • Produksjon av egen hårvoks

En ting er sikkert, barna vil garantert kose seg!

Billetter

Billetter kan kjøpes på nettet til følgende priser:

Billett 1 person – 90 kroner

Familiebillett, 3 personer – 255 kroner

Familiebillett, 4 personer – 330 kroner

Familiebillett, 5 personer – 405 kroner

Familiebillett, 6 personer – 480 kroner

Årskort barn – 360 kroner

Årskort voksen – 360 kroner