Hallingstuene

Geilo er nok spesielt kjent som et fantastisk skisted på vinterstid, men det er heller ikke mangel på aktiviteter i området på verken sommerstid, vår eller høst. Her bugner det av aktiviteter og vakkert naturlandskap som byr på herlige utendørsopplevelser året rundt. Men sammen med morsomme og spennende opplevelser, må man også ha mat og drikke. Det er jo flere steder som kan tilby dette i området, men hvis du ønsker å sikre deg en deilig og hyggelig matopplevelse, bør du så absolutt ta turen til Hallingstuene som du finner midt i Geilo sentrum.

Velkommen inn til et hyggelig serveringssted

Restaurant Hallingstuene ligger i et koselig rødt hus i Geilovegen 56, noe som tilsier en meget sentralt i Geilo sentrum. Restauranten ligger heller ikke langt unna jernbanestasjonen, og siden Geilo er et av stoppene på Bergensbanen, kan det jo kanskje passe med en matbit på Hallingstuene.

Innvendig er det like koselig som ute, om ikke enda koseligere. Her vil du nemlig hygge deg i svært hyggelige og tradisjonsrike lokaler som er innredet som 3 hallingstuer. Stedet er dekorert med rosemaling på veggene og på kalde dager ligger det en liten lunk i peisen. Restauranten kan også by kunst fra lokale kunstnere. Enten man ønsker en romantisk middag for to eller bespisning for en større gruppe, ønskes man her velkommen. Restauranten har nemlig plass til hele 140 personer.

Hvorfor navnet Hallingstuene?

Hva er egentlig en Hallingstue? Jo, det er som navnet tilsier, en tømmerstue med tradisjoner fra Hallingdal. Det er usikkert når de første Hallingstuene ble bygd, men på Gol Bygdemuseum står det i alle fall flere bygninger fra så tidlig som 1600-tallet, mens de fleste er fra 1800-tallet. Og blant bygningene finner vi som sagt en Hallingstue som faktisk kan skilte med sitt opprinnelig innbo og interiør fra den tids eier.

TV-kokken Frode Aga

Det er ikke hvem som helst som står bak maten på Hallingstuene. Stedet drives nemlig av den kjente TV-kokken Frode Aga og kona Berit Kongsvik. Frode Aga er blant annet kjent fra NRK-programmene «Kokkekamp» og «Antikviteter og snurrepiperier», og har også gitt ut kokeboken «Frodes kokebok» Med slike dyktige personer i spissen for servering og mat, er det kanskje ikke så rart at stedet kan skilte med TripAdvisors fortreffelighetspris fra 2016.

Førsteklasses mat

Halingstuene byr på en unik atmosfære og deilig norsk mat tilberedet med lokale råvarer. Restauranten tilbyr en fantastisk a la carte meny som kan endres opptil 4 til 5 ganger i året, men de klassiske rettene er alltid på plass. A la carte menyen består i hovedsak av lokale retter av vilt med nydelige kremsauser, hvor filosofien er å ha fokus på rene og gode smaker. På menyen kan du blant annet finne fjellørret, makrell, reinsdyr, hjort og rype, samt desserter som eplekake, rabarbrasuppe og tilslørte hardangerpiker.

Hallingstuene vet å sette pris på gode lokale leverandører. På sommerstid tilberedes maten med blant annet urter fra Gerd Åsberg på Dagali, mens den deilige røkte kjøttpølsa kommer fra Ekte Skåramat. Smalahovud kan tilberedes for grupper som ønsker noe litt spesielt, og til jul lager Berit og Frode sitt eget pinnekjøtt.

Vinkjelleren har ca. 6000 flasker, hvor de fleste av vinflaskene kommer fra Frankrike. Når det kommer til mat, er Hallingstuene så absolutt stedet for å smake deilig norsk mat med en moderne tvist i tradisjonelle norske omgivelser.