Bergsjøstølen

Fantastiske Bergsjøstølen tilbyr massevis av aktiviteter både på vinterstid og sommerstid for både store og små. Stedet ligger 1100 meter over havet i Ål i Hallingdal, så her får du det hele, alt fra vakre naturomgivelser og spennende aktiviteter til lun og hyggelig overnatting og servering.

Historie tilbake til 1959

Bergsjøstølen ble bygd så tidlig som i 1959 av gårdsgutten Sigurd Berg og åpnet allerede til sommeren samme år. Opprinnelig var stedet kun en fjellstue, men 10 år etter åpningen, i 1969, ble stedet utvidet med en flunkende ny restaurant og enda flere rom. I hele 20 år, fra åpningsåret til 1979, ble stedet drevet av Sigurd og hans kone.

Fra 1979 tok parets eldste sønn Thorstein og kona over stedet. Ny eier og ny giv førte med seg enda flere positive endringer, blant annet en ny helårsvei til fjellstua som igjen førte til enda lengre sesong til glede for alle som ville besøke trivelige Bergsjøstølen.

Etter nye 20 år, i 1999, ble det igjen nye eiere av stedet. Denne gang Sigurd og Solveigs yngste sønn Kåre og kona Sunniva. Og etter nok noen endringer, kan stedet i dag skilte med blant annet 30 rom, servering og kjøkken, samt mye mer!

Spennende aktiviteter på både sommer- og vinterstid

Det tilbys en rekke familievennlige og spennende aktiviteter på stedet og i området både på sommer- og vinterstid. Her kan alle som er glade i vakker natur og uteaktiviteter finne noe de liker.

Vinter

Av vinteraktiviteter tilbys blant annet årets nyhet – kabelbane, i tillegg til kjelkebakke, hundekjøring, kiteskole, langrennløyper, skøytebaner, langrennkurs og skiopplæring.

Sommer

På sommerstid står andre aktiviteter i fokus. Her kan vi nevne blant annet båt, kajakk og kano, fiske, hesteridning, sykkel og el-sykkel, vandringer og hyggelige musikkopplevelser.

Ja, det er alltid noe å oppleve på Bergsjøstølen!

Hyggelig overnatting

Bergsjøstølen ønsker deg velkommen til en hyggelig fjellstueatmosfære som kan skilte med deilig hotellkomfort. Her kan du bo i trivelige dobbeltrom eller hytter på 55 kvadratmeter med 2 soverom – ypperlig for familier.

Opphold i dobbeltrom tilbys til ulike priser, blant annet med pakketilbud som inkluderer overnatting, frokost, niste-pakke, ettermiddagskaffe med nystekte vafler og 3-rettes middag.

Hyttene har to soverom, et med dobbeltseng og et med køyesenger for barna, i tillegg til nyrenovert bad med dusj og toalett, samt kjøkken med spisebord og en koselig stue med peis.

Servering

Bergsjøstølen tilbyr selvfølgelig også servering og serverer nydelig mat tilberedt med tradisjonelle norske råvarer, men alltid med en internasjonal tvist. Med et måltid her, kan du være sikker på at hele familien vil nyte et deilig måltid.

En meny til å få vann i munnen av

Bergsjøstølen vet å friste med sin herlige meny. Og hva er vel bedre enn å nyte et deilig måltid etter en lang dag med aktiviteter – uten å gjøre noe selv?

På menyen vil du nemlig finne herligheter som lam fra den lokale leverandøren Vats Gardsmat – Bergsjøstølens store stolthet med navn «Bergsjølam». Lammet serveres i deilige, møre skiver med kremet soppkompott med parmesan og mild brokkolipurre, samt tilbehør som rørte tyttebær, hjemmelagde ovnsstekte poteter og smakfull nøttesky.

Foretrekker du fisk, vil du selvfølgelig også finne deilige fiskeretter på menyen. Hva sier du til stekt fjellørret med kjørvel og estragon, og tilbehør som smørdampet nykål, sitruskokte gulrøtter og rømme?

Ja, det er som sagt til å få vann i munnen av!

Selskaper og andre tilreisende

Du trenger ikke nødvendigvis å bo på Bergsjøstølen Fjellstue for å kunne nyte den fantastiske maten som serveres i restauranten. Nei da, det tilbys også muligheter for selskaper og for andre som fartes i området. Bare gi beskjed, og Bergsjøstølen vil ønske deg hjertelig velkommen!