Fagerdalen Gårdskafé

Enten du er på biltur gjennom Fagerdalen eller bare ønsker et avbrekk med en deilig hjemmelaget lunsj eller middag i koselige lokaler, er Fagerdalen Gårdskafé midt i blinken for alle som ønsker å strekke litt på bena eller nyte et deilig måltid. Her kan du være sikker på at alt du får servert er laget fra bunnen av, og at alt på tallerken kommer fra den norske natur og dyrerike.

Vakre Fagerdalen

De fleste nordmenn som er glade i bilturer gjennom Norges vakre natur, har kanskje også tatt seg en biltur gjennom flotte og naturskjønne Fagerdalen. For de som ikke er like kjente i området, ligger Fagerdalen i Skarvheimen, nærmere bestemt på Fjellvegen i området mellom Bergsjø/Ål og Hovet, helt øverst i Hallingdal. Det er bare å sette seg i bilen og sette kursen mot Vakre Fagerdalen som garantert vil lokke deg ut av bilen med sin fantastiske trolldom.

For litt mer sportslige nordmenn, eller turister som kommer utenlands fra, for den saks skyld, er Fjellvegen også fantastisk for nydelige sykkelturer. Hvis du ikke har god nok sykkel selv, kan du leie sykkel, samt få informasjon om sykkelturer i området fra områdets lokale turistinformasjon.

Uten mat og drikke, duger helten ikke

Enten man kjører bil eller sykler, er det viktig med litt mat i kroppen underveis. Når bilen begynner å føles trang og søvndyssende, eller sykkelsetet begynner å føles hardt og motbakkene litt for tunge, er det for all del på tide med en stopp.

Fagerdalen Gårdskafé er et ypperlig stoppested. Her tilbys flotte muligheter for å strekke litt på bena, før du fyller på med litt ny energi for både kropp og sjel. For barna er det også perfekt. De vil garantert kose seg når de får hilse på dyrene på gården, før dere går inn i den koselige kafeen for en matbit.

Maten som serveres på Fagerdalen Gårdskafé er selvfølgelig selvprodusert. Her gjøres det meste selv. Melken kommer naturligvis fra kyrne på gården, og melken blir separert, ysta og kinna av den glade gårdsbemanningen. Og om du skulle like maten ekstra godt, finnes det muligheter for å få kjøpt med seg noen godbiter hjem.

En nydelig meny

Menyen kan variere, men stedets rømmegrøt er alltid på plass. Den er faktisk blitt så populær at enkelte besøker gården gang på gang, og i ens ærend, for å nyte den deilige rømmegrøten. Andre igjen, kommer både for å nyte maten og for å hilse på det hyggelige personalet og dyra som gir oss alle de deilige måltidene.

Deilige produkter for salg

Som nevnt er det også mulig å kjøpe med seg gårdens egenproduserte produkter hjem. Her er det ikke mangel på produkter, for her tilbys nemlig alt fra ulike typer oster som trøgost, pultost og ferskost til fjellsmør og rømme. Brunost som geitost og prim, må vi heller ikke glemme. Og for alle besøkende som elsker stedets rømmegrøt, er det også mulig å kjøpe den med seg hjem og varme den opp en kjølig ettermiddag.

Grupper

Stedet er også åpent for grupper som ønsker en trivelig lunsj eller middag, eller eventuelt et litt annerledes arrangement i den norske fjellbygda. Grupper kan bestille lunsj eller middag, og sammen med den nyte litt underholdning i det gamle fjøset. Fjøset er nemlig gjort om til et herlig lokale, hvor grupper på opptil 60 personer kan nyte en dag litt utenom det vanlige. Det tilbys faste menyer og gruppepriser for grupper, så det er bare å ta kontakt for mer informasjon.   

Åpningstider

Fagerdalen Gårdskafé er åpen hver dag i sommermånedene juli og august, samt enkelt andre dager ellers i året.  

Velkommen til Fagerdalen Gårdskafé!